torsdag 7. februar 2008

bloggingens fallgraver

Det finnes mange forskjellige måter å bygge opp en blogg på. Noen prioriterer utseende, mens andre går mer i dybden på innholdet. Enkelte vil si at begge deler er like viktige. Under har jeg fortalt mine meninger om tre forskjellige blogger.

http://www.vgb.no/20075

Denne linken fører til Petter Solberg sin blogg. Bloggen skal informere om hva Petter Solberg gjør og hvordan det går med han i de forskjellige konkurransene han deltar i. Dette er veldig lite ryddig gjennomført. Ikke nok med at det er en haug med skrivfeil i bloggen, men så blir flere setninger gjenntatt flere ganger. Hvert innlegg består av et bilde og litt tekst. Noen ganger blir teksten bare skrevet på norsk, andre ganger på norsk og engelsk. Dette viser at Petter Solberg ikke er helt sikker på hvem han har som målgruppe. Dessuten er tekstene veldig oppramset og muntlig skrevet, noe som gjør det kjedelig å lese. Selve utseende til bloggen er også veldig rotete. Alle lenkene er plassert usystematisk over hele siden, og det er vanskelig å finne frem. Heldigvis finnes det en søkemotor på bloggen kan hjelpe til med dette, noe som er et lite pluss.

http://www.oslostil.com/

Bloggen gir et inntrykk av at den er ryddig, siden det ikke er mange forskjellige lenker på sidene. Det har også bare blitt brukt to farger, hvit og rosa, som gjør det behagelig for øynene å se på. Funksjonen er at den skal vise gatestilen i oslo. Det blir tatt ca. ett bilde hver dag av en person som skal ha en personlig stil. Man kan se disse bildene ved å trykke på en dato på kalenderen som er på høyre side på bloggen. Dette er veldig greit istedenfor å scrolle langt nedover på siden for å se bildene. Noe jeg savner ved bloggen er at det ikke står litt om klærne de har valgt og hva de synes er spesielt ved dem slik at leserne kan få tips og legge merke til detaljer. Mange av de som kommenterer bildene gjør dette for dem, men det er fortsatt interessant å høre meningene til de som har lagt ut bildene selv.

http://javielsker.blogspot.com/

Bloggen blir skrevet av en svenske som bor i Norge. Han skriver om ting han synes kan bli bedre i her i landet. Denne bloggen er den mest behagelige bloggen å se på av alle de tre jeg har skrevet om. Det er brukt behagelige farger som mørk blå og hvit. Men selv om bloggen er behagelig å se på, kan den se kjedelig ut også. Dette hadde vært greit så lenge innholdet hadde vært mer fengende. Bloggen er fylt med lange tekster skrevet på svensk, og jeg klarer ikke holde konsentrasjonen lenge nok til å lese ett eneste innlegg helt ferdig. Bloggen er veldig ryddig og oversiktlig. Dette gjør det lett og finne fram på siden. Det er også positivt at han har gruppert innleggene sine i forskjellige kategorier og anbefalt noen av dem. Dette fanger oppmerksomheten og gjør en nyskjerrig til å lese innleggene hans.

Konklusjonen er altså at det er vanskelig å lage blogger som skal ha et blikkfangende, men ikke forstyrrende utseende, samtidig som det skal være oversiktlig og ryddig. Selve innholdet i teksten må ikke være for langt og kjedelig, men heller være passe langt og skrevet på en måte som holder interessen oppe. Alle disse tre bloggene har prøvd å fylle opp noen av disse positive tingene, men har også da automatisk fått noen negative sider som følge av dette.

Ingen kommentarer: