fredag 14. mars 2008

Ungdommens forvirrende romanser

Regi: Stian Kristiansen

Genre: Drama


Nasjonalitet: Norge

Språk: Norsk

Produsent: Yngve Sæther

Produksjonsselskap: Motlys

Lengde: 1 t. 39 min.

Distribusjon: Sandrew Metronome
Produksjonsår: 2008

Mannen som elsker Yngve handler om Jarle Klepp og om hvordan livet hans forandret seg november 1989. Fram til da har livet hans gått på skinner. Kjæresten hans er klassens peneste jente, Katrine, og bestekompisen er Helge. Sammen med Helge har han stiftet punkbandet Mattias Rust Band, og forventer at de vil komme til å gjøre det stort når de skal debutere om noen uker.


Alt er perfekt til Yngve, en ny elev på skolen, begynner i klassen til Jarle. Yngve er rake motsetningen til Jarle og Helge som går kledd i svarte klær og hører på hard rockemusikk. Men likevel er det noe med Yngve med sine hvite klær, feil musikksmak og fridtidsaktivitet tennis som får Jarle til å legge merke til han.


Yngve vekker følelser hos Jarle som han selv ikke helt forstår. Men en ting vet han sikkert, og det er at han vil tilbringe tid med Yngve, selv om det betyr at han må spille tennis. Jarle blir etterhvert satt i et dilemma der han må velge mellom bandet og vennene sine, moren som vil tilbringe tid med han og kjæresten sin Katrine. På toppen av det hele må han finne ut av følelsene sin om Yngve. På rundgang svikter han hver og en av dem og får for første kjenne følelsen av hvordan det er å stå alene.


Mannen som elsket Yngve er en åpen og ærlig film som dreier seg om ungdommens intriger, forvirring og romanser. Filmen har herlig utført skuespilleprestasjoner som får alt til å virke så troverdig. De klarer å formidle følelser og stemninger uten å bruke stemmebåndet, noe som gjør filmen dypere. Filmet er stappet full av humoristiske scener og kjærlighet på alle nivåer. Det negative med filmen er slutten, hvor man sitter igjen med mange spørsmål uten noen svar, med mindre man har lest boken. Ellers vil jeg si at dette er en film som vil tilby på en halvannen times god underholdning på en fredags kveld man ikke har noe annet å gjøre.







Ingen kommentarer: